Deze website maakt gebruik van cookies voor marketing- en analysedoeleinden. Lees meer>>

X Weigeren.X Akkoord.

VINCI Energies Nederland bereikt overeenstemming overname VCD IT Groep

Geplaatst op 14 april 2017

Persbericht

VINCI Energies Nederland bereikt overeenstemming overname VCD IT Groep
Veghel/Groningen, 14 april 2017 – Vandaag maakt VINCI Energies Nederland bekend dat de organisatie het voornemen heeft om de VCD IT Groep over te nemen. Door deze acquisitie versterkt zij haar portfolio aan ICT diensten om zo nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan bestaande en potentiële klanten. Het aantal ICT specialisten binnen het Axians merk in Nederland stijgt hiermee naar 950 en de omzet naar € 200 miljoen. De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

VCD IT Groep (VCD) levert landelijk klantspecifieke oplossingen aan organisaties in de gezondheidszorg en heeft daarnaast een focus op de segmenten retail & logistiek, industrie, overheid en zakelijke dienstverlening. In deze marktsegmenten biedt VCD zowel solutions, consultancy, infrastructuur als services. VCD bestaat uit de business units VCD Business Solutions, VCD Infra Solutions, VCD Business Intelligence en VCD Healthcare. In 2016 realiseerde VCD met ruim 300 medewerkers een omzet van € 47 miljoen met een gezond rendement. Met de toevoeging van VCD wordt het ICT dienstenportfolio van VINCI Energies verder versterkt.

VINCI Energies benadert onder het merk Axians de markt met ICT-oplossingen en services. De dienstverlening van VCD is complementair aan die van Axians en in een aantal marktsegmenten, zoals de gezondheidszorg en industrie, zal deze overname resulteren in een verbreding van het portfolio. Op termijn zal VCD verder gaan onder het merk Axians.

Rob van Kaathoven, managing director van Axians in Nederland zegt: “Het netwerk van Axians business units wordt met de komst van VCD uitgebreid met drie locaties in Groningen, Delft en Eindhoven. Onze regionale en nationale spreiding wordt sterk verbeterd. De business unit cultuur van VCD lijkt sterk op die van VINCI Energies en Axians. Met de expertise die nu wordt toegevoegd ben ik ervan overtuigd dat dit meerwaarde gaat geven in de oplossingen die wij onze klanten kunnen bieden.”

Sjouke Kuindersma, CEO van VCD: “VINCI Energies zet met haar merk Axians in op ICT trends als SaaS, Digital Transformation en Data Analytics; dit sluit naadloos aan bij de strategie en visie van VCD. Door samen de markt te benaderen wordt de mogelijkheid geboden om onze diensten verder te ontwikkelen en hierin door te groeien. Tevens biedt het onze medewerkers een uitstekend perspectief en zijn onze klanten verzekerd van een innovatieve en toekomstbestendige dienstverlening. Een prachtige mijlpaal in het jaar dat de VCD IT Groep 40 jaar bestaat.”

De transactie zal naar verwachting in mei 2017 worden afgerond.

Persbericht VINCI Energies Netherlands BV

###############
Noot voor de redactie

Over VINCI Energies
In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat doen we om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie. Door hun sterke regionale wortels en onze soepele organisatiestructuur geven onze business units de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency van energie-, transport- en communicatieinfrastructuur, productiefaciliteiten en gebouwen een sterke impuls.

  • VINCI Energies in 2016: €10.2 billion revenue // 65,400 employees // 1,600 business units // 52 countries
  • VINCI Energies Netherlands in 2016: € 343 miljoen omzet // 2000 medewerkers // 43 business units

www.vinci-energies.nl

Over de VCD IT Groep
De VCD IT Groep is een ICT-bedrijf die in diverse segmenten tot de top drie van Nederland behoort. De focus ligt op gezondheidszorg, retail & logistiek, industrie, overheid en zakelijke dienstverlening. Als fullservice dienstverlener levert VCD zowel consultancy en solutions als infrastructuur en beheer. De VCD IT Groep bestaat uit VCD Business Solutions, VCD Infra Solutions, VCD Business Intelligence en VCD Healthcare. De gezamenlijke focus van de bedrijven is innovatie door en implementatie van kwalitatief onderscheidende IT-oplossingen. Juist door de unieke samenwerking van de divisies kan de VCD IT Groep organisaties verder helpen in het realiseren van hun doelen. In 2016 realiseerde de VCD IT Groep een omzet van € 47 miljoen.

www.vcd.nl

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht nog vragen? Neem dan contact op:

  • Carla Uijtewaal, Manager Communications VINCI Energies Netherlands, E-mailadres: carla.uijtewaal@vinci-energies.com
  • René van der Linden, Financieel Directeur VCD IT Groep, E-mailadres: r.vanderlinden@vcd.nl
 

Nieuws

Events